Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční pečínka 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35758

Ingredience

400 g Brambory vařené ve slupce
4 dl Bujón natur hovězí
3 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Libeček
200 g Moravské uzené maso
200 g Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika zelená
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
150 g Sýr Eidam cihla 30%
2 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 097kJ
10% Sacharidy 35 g
90% Tuky 67 g
74% Sodík 1 g
96% Bílkoviny 54 g

Velikonoční pečínka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 silnější řízky. Naklepeme je, potřeme olivovým olejem, osolíme a silně opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Dáme je do chladu asi na 30 minut.

2

Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: cibule, rajčata, papriku a petrželovou nať s libečkem. Cibule s rajčaty pokrájíme na kolečka, papriku na proužky. Vařené brambory ve slupce (z předešlého dne) nakrájíme na plátky. Moravské uzené maso pokrájíme na větší kostky velikosti sousta. Tvrdý sýr nastrouháme.

3

V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a plátky masa prudce z každé strany dozlatova orestujeme. Vyjmeme je a dáme na do zapékací mísy.

4

Na zbylém omastku zpěníme cibuli, na ni dáme uzené maso a zeleninu. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme 2 dl hovězího bujonu a dusíme dalších 5 minut.

5

Všechnu podušenou směs rozložíme na plátky masa, na zeleninu dáme pokrájené brambory, které posypeme petrželkou s libečkem a sýrem. Maso podlijeme 1-2 dl hovězího bujonu a dáme do předehřáté trouby péct.

6

Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Občas maso polijeme ze strany výpekem.

7

Velikonoční pečínku podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Komentáře a hodnocení

 
ayila
Uživatel uvařil tento recept
Veliká dobrota! Akorát si myslím, že 4 dl bujónu jsou moc, bylo hodně šťávy. Příště dám bujónu jen polovinu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept