Velikonoční pečínka

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
962 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
67 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme a nakrájíme 4 silnější řízky. Naklepeme je, potřeme olivovým olejem, osolíme a silně opepříme čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Dáme je do chladu asi na 30 minut.
  • 2
    Mezitím očistíme a omyjeme zeleninu: cibule, rajčata, papriku a petrželovou nať s libečkem. Cibule s rajčaty pokrájíme na kolečka, papriku na proužky. Vařené brambory ve slupce (z předešlého dne) nakrájíme na plátky. Moravské uzené maso pokrájíme na větší kostky velikosti sousta. Tvrdý sýr nastrouháme.
  • 3
    V hlubší větší pánvi rozpálíme olej a plátky masa prudce z každé strany dozlatova orestujeme. Vyjmeme je a dáme na do zapékací mísy.
  • 4
    Na zbylém omastku zpěníme cibuli, na ni dáme uzené maso a zeleninu. Promícháme a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Pak přilijeme 2 dl hovězího bujonu a dusíme dalších 5 minut.
  • 5
    Všechnu podušenou směs rozložíme na plátky masa, na zeleninu dáme pokrájené brambory, které posypeme petrželkou s libečkem a sýrem. Maso podlijeme 1-2 dl hovězího bujonu a dáme do předehřáté trouby péct.
  • 6
    Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. Občas maso polijeme ze strany výpekem.
  • 7
    Velikonoční pečínku podáváme s nakládanými sladkokyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
Uživatel uvařil tento recept
Veliká dobrota! Akorát si myslím, že 4 dl bujónu jsou moc, bylo hodně šťávy. Příště dám bujónu jen polovinu.