Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 35767

Ingredience

1 ks Citrony
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
8 ks Rak říční
200 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Čedar
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 893kJ
3% Sacharidy 11 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 292 mg
67% Bílkoviny 38 g

Zapékaní raci postup přípravy receptu:

1

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme do mírného zhoustnutí. Vmícháme 20g nastrouhaného sýru, sůl, pepř, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso z uvařených raků.

2

Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem.

3

Pokrm zapékáme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě.

4

Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou a ozdobíme dílkem omytého citronu. Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme předem uvařené raky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept