Recept

Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 35782

Ingredience

600 g Celer bulvový
2 polévková lžíce Citronová šťáva
120 ml Olej rostlinný
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na těstíčko
150 g Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

150% Kalorie 2,964 kcal
Kilojoule 12 403kJ
13% Sacharidy 45 g
413% Tuky 310 g
22% Sodík 446 mg
17% Bílkoviny 9 g

Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Syrový celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky. Smícháme citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky celeru. Pod fólií necháme marinovat zhruba dvě hodiny.

2

V míse připravíme těstíčko z mouky, oleje, piva, žloutků, soli a vmícháme pevný sníh z bílků.

3

V těstíčku namáčíme marinovaný celer a smažíme v rozpáleném oleji.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept