Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35782 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 ml | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
150 g | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 552,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 993,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 31,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Sůl, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný celer smažený v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Syrový celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na středně silné plátky. Smícháme citronovou šťávu, olej, sůl a pepř a do marinády vložíme plátky celeru. Pod fólií necháme marinovat zhruba dvě hodiny. |
2 | V míse připravíme těstíčko z mouky, oleje, piva, žloutků, soli a vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | V těstíčku namáčíme marinovaný celer a smažíme v rozpáleném oleji. |