Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3579 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
300 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 350,6mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okurkový česnekový krém k bramborám na loupačku postup přípravy receptu:
1 | Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku. |
2 | Připravíme si okurkový česnekový krém. Pokrájíme okurky, podélně rozpůlíme a lžičkou vydlabeme semena. Připravené půlky nastrouháme, osolíme a 10 minut necháme stát, aby pustily vodu. |
3 | V misce rozmícháme žervé a přidáme prolisovaný česnek. |
4 | Z okurek slijeme přebytečnou vodu a s olejem vmícháme do žervé. Směs vyšleháme, opepříme a osolíme. |
5 | Okurkový krém vychladíme. |
6 | Uvařené brambory rozčtvrtíme a poléváme krémem. |
vynikající
Protože máme raději brambory pečené než vařené, upekla jsem je potřené olejem v remosce. Do krému jsem přidala kopr a ubrala trochu česneku, aby se zítra kolegové v práci ode mne neodvraceli