Dušená kedlubna s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kedlubna s vepřovým masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35796 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kedlubna |
5 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
300 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
500 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
1 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 65,8mg |
Draslík | 460,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 73,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená kedlubna s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Vepřový plátek nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme kedlubnu a mrkev nakrájené na kostičky, podlijeme vodou a bez zakrytí vaříme na mírném ohni. |
2 | Když je maso i zelenina měkké, usmažíme na pánvi světlou jíšku z másla a mouky a přidáme k masu. Zředíme trochou vývaru a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou. |
Poznámka
1