Telecí žebírko přírodní

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
95 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
  • 2
    Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
  • 3
    Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.