Telecí žebírko přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí žebírko přírodní
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
450 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sůl |
1500 g | Telecí ledviny |
150 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 572,3mg |
Draslík | 437,0mg |
Vláknina | 189,0mg |
Vitamín A | 462,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Telecí ledviny, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí žebírko přírodní postup přípravy receptu:
1 | Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme. |
2 | Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme. |
3 | Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Stejným způsobem připravíme i vepřové žebírko.