Recept

Slepice dušená s hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 35804

Ingredience

50 g Cibule
150 g Hříbky čerstvé
1 špetka Kmín celý
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Slepice
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,158 kcal
Kilojoule 4 847kJ
2% Sacharidy 8 g
91% Tuky 68 g
27% Sodík 532 mg
217% Bílkoviny 122 g

Slepice dušená s hříbky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. Vložíme do kastrolu a opečeme na másle. Vyjmeme a ve výpeku krátce osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kmín, opečené porce slepice a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení maso přeléváme vzniklou šťávou.

2

Chvíli před koncem dušení přidáme ke slepici očištěné, nakrájené čerstvé hříbky a nakonec přilijeme smetanu.

3

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept