Srnčí steaky na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí steaky na grilu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35810 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
4 plátek | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
1,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 95,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 32,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr moučkový, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí steaky na grilu postup přípravy receptu:
1 | Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a tymián, nakrájenou cibuli, hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Sklenicí třepáme, aby se vše spojilo. Marinádou přelijeme srnčí maso a přikryjeme. Necháme v lednici přes noc. Občas maso obrátíme. |
2 | Maso grilujeme po každé straně 2 minuty, poté přesuneme na menší žár a pečeme 10 minut po každé straně. Ihned podáváme. |
Poznámka
Doporučujeme podávat s bramborami pečenými ve slupce.