Jakitori losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jakitori losos
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35820 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
350 g | Losos - filety |
5 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
8 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
5 polévková lžíce | Víno bílé |
5 polévková lžíce | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,4mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr moučkový, Losos - filety, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pórek, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jakitori losos postup přípravy receptu:
1 | Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat. |
2 | V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout. |
3 | Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme. |
4 | Kebaby často potíráme zbývající omáčkou. |
5 | Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení. |