Jednoduchý recept

Jakitori losos

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35820

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučkový
350 g Losos - filety
5 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
8 ks Pórek
3 polévková lžíce Sherry brandy
5 polévková lžíce Víno bílé
5 polévková lžíce Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 410kJ
30% Sacharidy 109 g
7% Tuky 5 g
44% Sodík 871 mg
51% Bílkoviny 29 g

Jakitori losos postup přípravy receptu:

1

Lososa zbavíme kůže a maso nakrájíme na kousky. Bílé konce pórků nakrájíme na kousky. Střídavě napichujeme kusy lososa a pórků na 8 grilovacích jehel. Rybí kebaby necháme v lednici vychladit, než je budeme potřebovat.

2

V pánvičce smícháme rybí vývar, sójovou omáčku, bílé víno, moučkový cukr, sherry a česnek. Prohříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a necháme povařit 2 minuty. Omáčku protlačíme sítem a necháme vychladnout.

3

Třetinu omáčky odlijeme do malé misky a dáme stranou na podávání s kebaby. Kebaby položíme na rošt a potřeme omáčkou. Opékáme je 10 minut, jednou otočíme.

4

Kebaby často potíráme zbývající omáčkou.

5

Podáváme s miskou uschované omáčky na namáčení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept