Pohanková kaše se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pohanková kaše se sýrem
Pohanková kaše se sýrem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35825 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibulka jarní |
250 g | Pohanka |
150 g | Pórek |
1,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 67,4mg |
Draslík | 579,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Pohanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pohanková kaše se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut. |
2 | Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme. |
3 | Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme. |