Recept

Jehněčí plátky s celerem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 35828

Ingredience

120 g Celer bulvový
1 ks Feferony
600 g Jehněčí kýta
150 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 930kJ
2% Sacharidy 6 g
116% Tuky 87 g
17% Sodík 331 mg
54% Bílkoviny 30 g

Jehněčí plátky s celerem postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Naklepeme a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přidáme česnek, na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou feferonku, nasekané ořechy a nakonec posypeme mletou paprikou. Dosmažíme doměkka.

2

Celer nakrájíme na úhledné kousky a na pánvičce s rozpáleným máslem je podusíme, zalijeme vínem a dusíme, aby se víno vypařilo.

Poznámka

Na teplý talíř položíme plátek masa a na něj kousky celeru. Zalijeme vlastní šťávou z masa a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept