Jednoduchý recept

Rychtářský pečený bůček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35831

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory
240 g Celer řapíkatý
240 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
750 g Vepřový bok
SÝROVÁ OMÁČKA
200 ml Mléko polotučné
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
45 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
90 g Sýr Čedar
5 g Sůl
Rychtářský pečený bůček
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

66% Kalorie 1,311 kcal
Kilojoule 5 484kJ
9% Sacharidy 31 g
157% Tuky 118 g
38% Sodík 765 mg
54% Bílkoviny 30 g

Rychtářský pečený bůček postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody dáme bůček rozdělený na dvě části. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.

2

Přidáme oloupané nakrájené brambory, kolečka mrkve, nakrájený celer a společně dovaříme doměkka. Potom vše scedíme, vývar uschováme a maso a zeleninu dáme zvlášť,

3

Maso pokrájíme na kostky a promícháme je se zeleninou. Dáme do pekáče.

4

Připravíme sýrovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, mícháme a necháme ji 2 minuty osmahnout. Přiléváme mléko a 250 ml vývaru z masa. Stále mícháme a vaříme, až omáčka zhoustne. Přidáme tři čtvrtiny strouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí.

5

Hustou omáčkou přelijeme maso a zeleninu, navrch nasypeme zbytek sýra. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C, vrstva sýra by měla být do zlatohněda. Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept