Parmice červená po sardinsku
50 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVíno červené
 - 2lžíceOlej olivový
 - 2kusyCibule
 - 1kusCuketa
 - 2kusyPomeranče
 - 2lžičkyKoriandr mletý
 - 50gramůAnčovička - filety
 - 2lžíceOregano čerstvé
 - 1kilogramParmice
 - 50gramůHrozinky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
14 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.
 - 2Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.
 - 3Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.
 - 4Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.
 - 5Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.
 - 6Podáváme vychlazené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.