Jednoduchý recept

Parmice červená po sardinsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35852

Ingredience

50 g Ančovička - filety
2 ks Cibule
1 ks Cuketa
50 g Hrozinky
2 kávová lžička Koriandr mletý
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kg Parmice
2 ks Pomeranče
1,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 013kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 14 g
9% Sodík 188 mg
95% Bílkoviny 53 g

Parmice červená po sardinsku postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme sultánky, přelijeme je červeným vínem a necháme stát 10 minut.

2

Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme cuketu pokrájenou na tyčinky a smažíme další 3 minuty.

3

Z pomeranče oloupeme škrabkou na brambory dlouhé tenké proužky kůry. Oba pomeranče pak oloupeme a rozebereme na dílky.

4

Do woku přidáme proužky pomerančové kůry, červené víno, rybí filety, sultánky a ančovičky a vše povaříme 10 minut.

5

Nakonec vmícháme oregano, koriandr, dílky pomeranče, krátce prohřejeme a odstavíme z plamene. Necháme obsah pánve zchladnout. Směs přemístíme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny chladit, aby se chutě spojily.

6

Podáváme vychlazené.

Poznámka

Parmice vykostěná a pokrájená na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept