Jednoduchý recept

Nadívaný vařený snapper v páře

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35860

Ingredience

0,5 kávová lžička Badyán
2 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Olej sezamový
2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
1 ks Pomeranče
60 g Rýže dlouhozrnná
1,4 kg Snapper
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor mletý
175 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 943kJ
7% Sacharidy 24 g
6% Tuky 5 g
19% Sodík 389 mg
137% Bílkoviny 77 g

Nadívaný vařený snapper v páře postup přípravy receptu:

1

Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou zevnitř i zvenčí a usušíme.

2

Špenát blanšírujeme 40 vteřin, poté opláchneme ve studené vodě, necháme okapat, z listů vymačkáme co nejvíce vody. Vložíme ho do ohnivzdorného talíře a rybu na něj položíme.

3

V misce smícháme vařenou rýži, nasekané jarní cibulky, zázvor, sezamový olej, pomeranč nasekaný na dílky, badyán a sójovou omáčku. Břišní dutinu naplníme touto nádivkou a pořádně ji upěchujeme.

4

Talíř s rybou umístíme do pařáku, zakryjeme ho a 10 minut vaříme v páře.

5

Rybu podáváme ozdobenou plátky pomeranče a pokrájené jarní cibulkou.

Poznámka

Rýže vařená. Snapper se občas prodává pod názvem chňapač.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept