Salát s paprikou a sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s paprikou a sherry
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35863 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Chřest zelený |
1 ks | Citrony |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 špetka | Cukr třtinový |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Ořechy Kešu |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 56,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Olej stolní, Ořechy Kešu, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Kapie, Ocet Sherry, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s paprikou a sherry postup přípravy receptu:
1 | Chřest nakrájený na kolečka uvaříme ve vroucí slané vodě, poté propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | Kapii nakrájíme na tenké proužky. V pánvi Wok opražíme |
3 | za stálého promíchávání kešu oříšky a přidáme k nim proužky kapie. Po chvilce přilijeme sherry, sójovou omáčku a cukr a krátce osmahneme. Osmahlou směs s paprikou promícháme s okapaným chřestem a necháme 30 minut uležet. Potom salát rozložíme do misek, ozdobíme plátky citrónu a lístky bazalky. Podáváme studené. |