Recept

Mořský jazyk na marsale

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 35871

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Cibule
8 plátek Mořský jazyk
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
6 dl Voda pitná
1 dl Víno Marsala
150 ml Vývar zeleninový
4 ks Šalotka
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 536kJ
11% Sacharidy 41 g
141% Tuky 106 g
10% Sodík 207 mg
14% Bílkoviny 8 g

Mořský jazyk na marsale postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.

2

V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.

3

Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept