Jednoduchý recept

Tuňák smažený se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35874

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr palmový
175 g Fazolové lusky zelené
175 g Kukuřice
225 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej kukuřičný
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
450 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 734kJ
11% Sacharidy 39 g
190% Tuky 142 g
15% Sodík 298 mg
59% Bílkoviny 33 g

Tuňák smažený se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Na tenké tyčinky pokrájíme očištěnou mrkev, pokrájíme cibuli a podélně překrojíme klásky kukuřice.

2

Kukuřičný olej rozehřejeme v předehřátém woku. Přidáme mrkev, cibuli, klásky kukuřice, fazolky a smažíme 5 minut.

3

Pokrájíme tuňáka na tenké plátky. Plátky tuňáka přidáme do woku a smažíme je 3 minuty.

4

Smícháme v misce palmový cukr, rybí omáčku, pomerančovou šťávu a kůru, solamyl a sherry. Směsí přelijeme tuňáka a zeleninu a povaříme 2 minuty.

5

Podáváme horké.

Poznámka

Z pomeranče použijeme nastrouhanou kůru a šťávu. Doporučujeme podávat s rýží nebo nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept