Červený snapper nadívaný krabem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený snapper nadívaný krabem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 35877 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
100 g | Krabí maso mražené |
0,5 kávová lžička | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
4 ks | Snapper |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 507,0mg |
Vitamín A | 69,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krabí maso mražené, Limetková kůra, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Snapper nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Červený snapper nadívaný krabem postup přípravy receptu:
1 | Ryby opláchneme,osušíme, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí a položíme na mísu. Přes ně přelijeme sherry, necháme stát. |
2 | Rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, nasekáme. Vložíme do misky, oloupeme a nasekáme česnek a jarní cibulku, přidáme k chilli s nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou a s rozebraným krabím masem. Osolíme, opepříme, promícháme. |
3 | Lžící naplníme břišní dutinu každé ryby. |
4 | Přivedeme k varu vodu ve velkém hrnci, ryby poskládáme do pařáku, vyloženého pergamenovým papírem. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut, poté ryby obrátíme a vaříme v páře dalších 10 minut. Poté je necháme okapat a položíme na talíře. |
Poznámka
Podáváme teplé. Snapper se občas prodává pod názvem chňapal.