Jednoduchý recept

Parmice na zázvoru

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35879

Ingredience

1 špetka Chilli omáčka
2 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1,3 dl Ocet česnekový
1,3 dl Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 kg Parmice
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1,3 dl Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 19 g
39% Sodík 772 mg
92% Bílkoviny 52 g

Parmice na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř.

2

Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut.

3

Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne.

4

Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept