Parmice na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na zázvoru
Parmice na zázvoru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35879 |
Ingredience
1 špetka | Chilli omáčka |
2 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1,3 dl | Ocet česnekový |
1,3 dl | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
1 kg | Parmice |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1,3 dl | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 633,2mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Cukr moučkový, Paprika zelená, Parmice, Rajčata, Sůl, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet česnekový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Parmice na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Zvenčí i zevnitř rybu omyjeme a utřeme do sucha. Po každé straně parmici třikrát nařízneme, osolíme a opepříme zvenčí i zevnitř. |
2 | Rybu položíme na ohnivzdorný talíř, posypeme nasekanou jarní cibulkou, zázvorem a vložíme i s talířem do pařáku, umístěného v hrnci nad hladinou vody, zakryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut. |
3 | Do pánve vlijeme sójovou omáčku, česnekový vinný ocet, chilli omáčku, moučkový cukr, pokrájenou papriku, rybí vývar, rajče a přivedeme k varu. Omáčku vaříme na prudkém plameni, dokud dostatečně nezhoustne. |
4 | Rybu vyndáme z pařáku a položíme na ohřátou servírovací mísu. Přelijeme omáčkou a okamžitě podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.