Recept

Řízek od našeho pekaře

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 35886

Ingredience

0,5 polévková lžíce Libeček
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Paprika mletá pálivá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rýže dušená
1 kávová lžička Sardelová pasta
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 kávová lžička Sůl
50 g Uzené maso vařené
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřový bok
0,5 dl Víno bílé
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 997kJ
6% Sacharidy 22 g
83% Tuky 62 g
26% Sodík 511 mg
23% Bílkoviny 13 g

Řízek od našeho pekaře postup přípravy receptu:

1

Na masovém strojku pomeleme uzené vařené maso s žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce. Pomletou směs vložíme do mísy, přidáme sůl podle chuti, pepř, máslo, vejce, drobně pokrájenou petrželku (5 lístků odložíme na ozdobu), libeček, pálivou papriku, sardelovou pastu a dobře promícháme.

2

Prorostlý bůček omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1,5 cm.

3

Maso pořádně naklepeme (plátek bude po naklepání téměř jednou tak velký). Směs rozdělíme na 5 dílů. Každý díl dáme na 1/2 plátku bůčku, druhou polovinou směs překryjeme a konce sklepneme paličkou nebo uzavřeme párátky. Dlaní pak řízek stlačíme na rovnoměrnou výšku.

4

Řízky osolíme (0,5 lžičky z každé strany) a zlehka obalíme v mouce. V zapékací míse rozpálíme sádlo, naskládáme do něj řízky a v předem vyhřáté troubě na 250°C zprudka zapečeme. Po 10 minutách snížíme teplotu na 200°C, podlijeme 1 - 2 dl vody, zakryjeme poklicí a za občasného polévání řízky pečeme asi 20 - 25 minut do měkka. Vyjmeme je z výpeku, dochutíme solí a přilijeme bílé víno, které necháme jen přejít varem.

5

Řízky našeho pekaře podáváme s dušenou rýží, poléváme šťávou z masa a ozdobíme lístky petrželky kudrnky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept