Recept

Vepřová krkovička na medu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 35898

Ingredience

2 kg Vepřová krkovička
250 ml Bujón natur kuřecí
250 ml Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
125 ml Olej rostlinný
125 ml Ořechy vlašské
1 ks Pomeranče
125 ml Pomerančová šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná
2 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 715kJ
6% Sacharidy 22 g
70% Tuky 53 g
7% Sodík 130 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřová krkovička na medu postup přípravy receptu:

1

Maso potřeme marinádou, kterou jsme si připravili z 1/2 šálku medu, 1/2 šálku rostlinného oleje, 1/2 šálku pomerančové šťávy, necháme odležet 1-2 hodiny v chladu. Po uplynutí doby vložíme maso na pekáč, osolíme a pečeme za občasného podlévání vodou v troubě na 170°C do doby, kdy z masa nebude při propíchnutí vytékat růžová až čirá šťáva. Doba pečení je přibližně 1 hodinu. Hotové, upečené maso ponecháme v troubě ještě 15 minut po jejím vypnutí, kdy si v této době připravíme omáčku z kuřecího vývaru, vinného octa, 1 lžíce medu, kukuřičného škrobu, 2 stroužků pomeranče a sekaných vlašských ořechů. Omáčku krátce povaříme. Jednotlivé porce masa pak poléváme touto omáčkou.

Poznámka

Můžeme podávat s bramborovou kaší, opečenými brambory nebo rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept