Sekaná ze zelí a masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná ze zelí a masa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 35906 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
5 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
9 g | Sůl |
500 g | Vepřové maso mleté |
0,5 l | Voda pitná |
1000 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 74,2mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sekaná ze zelí a masa postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrouháme na nudličky, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme strouhank (odložíme jen strouhanku na vysypání pekáče) a zalijeme trochou mléka, všechno přidáme k zelí. Mleté maso osolíme, okořeníme a důkladně promísíme se zelím. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vzniklou hmotu stejnoměrně rozložíme a uhladíme v pekáči. Povrch polijeme zbylým rozpuštěným máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut, až se vytvoří na povrchu kůrka. |