Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 35931

Ingredience

80 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao
4 cl Likér mandlový - Amaretto
50 g Mandle mleté
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 700kJ
8% Sacharidy 28 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 38 mg
12% Bílkoviny 7 g

Mražený nákyp postup přípravy receptu:

1

Smetanu ušleháme dotuha. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr.

2

Šlehačku zlehka smícháme se zakysanou smetanou, likérem a mletými mandlemi. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh.

3

4 nákypové formičky ovineme manžetou z pečicího papíru. Naplníme je připravenou směsí asi 2cm nad okraj. Mrazíme 2-3 hodiny.

4

Asi 15 minut před podáváním formičky vyjmeme z mrazáku, odstraníme papír a dezert posypeme kakaem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept