Pivní škvarková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní škvarková pomazánka
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35932 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 79,2mg |
Draslík | 31,0mg |
Vláknina | 636,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo syrové, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní škvarková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Sádlo nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce se silným dnem, zalijeme pivem a vaříme za stálého míchání, až se pivo vyvaří. Poté zmírníme plamen a sádlo škvaříme. |
2 | Když škvarky zezlátnou, sádlo slijeme a škvarky necháme zchladnout. Poté je umeleme s cibulí a česnekem. Do směsi přimícháme sůl a necháme vychladit. |