Pivní sýr domácí I. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní sýr domácí I.
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 35941 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
120 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 63,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pivní sýr domácí I. postup přípravy receptu:
1 | Do kompotové sklenice vložíme tvaroh nakrájený na kostky, zasypeme kmínem, paprikou a solí. Zalijeme pivem a sklenici dobře uzavřeme. |
2 | Po několika dnech, až začne tvaroh měnit konzistenci, ho promícháme se změklým máslem a podáváme s drobně pokrájenou cibulí. |