Recept

Jablečné medové želé s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 35960

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
2 ks Hřebíček
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Med včelí
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
6 g Skořice celá
4 polévková lžíce Voda pitná
25 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
14% Sacharidy 51 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 16 mg
11% Bílkoviny 6 g

Jablečné medové želé s pivem postup přípravy receptu:

1

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Vložíme do rendlíku, zalijeme citronovou šťávou, přimícháme cukr s vanilkovým cukrem, svitek skořice a hřebíček. Jablka podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí, až jsou jablka měkká.

2

V mezičase připravíme želatinu podle návodu na obalu.

3

Když jsou jablka měkká, vyjmeme z nich koření, přimícháme do jablek med, pivo a chvíli povaříme. Hotovou želatinu přimícháme do jablek. Želé rozdělíme do misek a necháme ztuhnout.

Poznámka

Želé můžeme zdobit ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept