Recept

Dušené kuřecí maso s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 35975

Ingredience

1 kg Brambory vařené
150 g Chřest sterilovaný
1 ks Cibule
1 kostka Cukr kostkový
1 ks Kuře
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 593 kcal
Kilojoule 2 480kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 34 g
27% Sodík 544 mg
75% Bílkoviny 42 g

Dušené kuřecí maso s chřestem postup přípravy receptu:

1

Čerstvý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru. Měkký chřest vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme ho na kousky. Kuře opláchneme a osušíme utěrkou a naporcujeme ho na 8 částí.

2

Potom maso osmahneme v kastrolu, nebo hluboké pánvi, s nasekanou cibulí. Osmahnuté maso zalijeme vývarem z chřestu a dusíme doměkka. Před koncem dušení vložíme ke kuřeti kousky chřestu a promícháme. Pokrm podáváme s vařenými novými brambory, do kterých přimícháme petrželovou nať. Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept