Gougere s hříbky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
946 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pálené těsto: mouku prosejeme se špetkou soli. Do hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme máslo a přivedeme k varu.
  • 2
    Hrnec sundáme ze sporáku a přidáme mouku. Zamícháme, až je směs hladká a lesklá a nechytá se stěn kastrolu. Necháme trochu vychladnout. Do směsi postupně zamícháme vejce, až se těsto leskne. Připravíme gougere tak, že těsto vtlačíme kolem okrajů zapékací misky. Přikryjeme a dáme vychladit, mezitím si připravíme náplň.
  • 3
    V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby a mírně 3–4 minuty smažíme. Houby děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou. Nasypeme mouku a 1 minutu mícháme. Postupně přiléváme mléko a průběžně vaříme, až směs zhoustne.
  • 4
    Vrátíme houby, přidáme estragon a okořeníme pepřem a solí. Směs nalijeme doprostřed věnce z těsta a pečeme 35–40 minut v troubě na 220 °C dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.