Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 35976

Ingredience

10 g Estragon
375 g Hříbky čerstvé
450 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
PÁLENÁ HMOTA
125 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 295kJ
13% Sacharidy 45 g
45% Tuky 34 g
53% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Gougere s hříbky postup přípravy receptu:

1

Pálené těsto: mouku prosejeme se špetkou soli. Do hrnce nalijeme odměřené množství vody, přidáme máslo a přivedeme k varu.

2

Hrnec sundáme ze sporáku a přidáme mouku. Zamícháme, až je směs hladká a lesklá a nechytá se stěn kastrolu. Necháme trochu vychladnout. Do směsi postupně zamícháme vejce, až se těsto leskne. Připravíme gougere tak, že těsto vtlačíme kolem okrajů zapékací misky. Přikryjeme a dáme vychladit, mezitím si připravíme náplň.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby a mírně 3–4 minuty smažíme. Houby děrovanou lžící vyjmeme a dáme stranou. Nasypeme mouku a 1 minutu mícháme. Postupně přiléváme mléko a průběžně vaříme, až směs zhoustne.

4

Vrátíme houby, přidáme estragon a okořeníme pepřem a solí. Směs nalijeme doprostřed věnce z těsta a pečeme 35–40 minut v troubě na 220 °C dozlatova.

Poznámka

Ozdobíme estragonem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept