Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 35978

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
170 g Cukr moučkový
100 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
70 g Ořechy vlašské
10 g Pistácie
8 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
Krém
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Káva turecká
0,1 l Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Griliáš
50 g Cukr krupice
25 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 196kJ
22% Sacharidy 80 g
59% Tuky 44 g
5% Sodík 94 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kávové řezy s krémem postup přípravy receptu:

1

Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, nastrouhanou citrónovou kůrou a vanilkou, následně třeme cca 20 minut (do zhoustnutí). Poté přidáme tuhý sníh, ušlehaný z bílků, tlučený griliáš, rozehřáté, prochladlé máslo, mouku a mleté ořechy, zlehka promícháme.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na polovinu.

3

Obě části spojíme kávovým krémem, potřeme i po povrchu, nakrájíme na řezy, dozdobíme pistáciemi.

4

Krém: rozmícháme v kastrůlku studené mléko se žloutky, moukou a 50 g cukru. Vložíme do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme do zhoustnutí. Necháme vychladnout, mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru, poté studený krém a studenou černou kávu.

5

Griliáš: necháme na suché pánvi zežloutnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, vlijeme na mastný plech a odložíme na studeném místo, poté griliáš utlučeme a prosejeme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept