Jednoduchý recept

Bramborový koláč s uzenou rybou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 35984

Ingredience

2 ks Bobkový list
675 g Brambory
115 g Hrášek
5 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
115 g Kukuřice
60 g Losos uzený
6 dl Mléko nízkotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
25 g Sýr Eidam uzený 45%
1 kávová lžička Sůl
900 g Treska uzená
1,5 l Voda pitná
115 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
16% Sacharidy 59 g
9% Tuky 7 g
61% Sodík 1 g
106% Bílkoviny 60 g

Bramborový koláč s uzenou rybou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout.

2

Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou.

3

Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme.

4

Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy.

5

Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept