Teplé šunkové závitky s chřestem
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
 - 400gramůChřest bílý
 - 1kostkaCukr kostkový
 - 3lžíceStrouhanka
 - 40gramůŠunka dušená
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
- Dip z protlaku
- 2lžíceSýr Parmezán
 - 1špetkaSůl
 - 4lžíceProtlak rajčatový
 
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest svážeme do svazečků a uvaříme ho doměkka v osolené vodě s kostkou cukru. Když je chřest měkký, vyjmeme ho děrovanou naběračkou a necháme okapat na sítku ve svazečcích. Rajčatový protlak smícháme se strouhaným sýrem a ochutíme solí.
 - 2Každý plátek šunky potřeme sýrovou směsí a na potřené plátky šunky dáme po svazečku vařeného chřestu. Šunku svineme do závitků a naskládáme závitky do vymazané, strouhankou vysypané ohnivzdorné mísy, a krátce a prudce zapečeme. Pokrm podáváme horký.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.