Mandlové řezy s mramorovou polevou
60 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůCukr moučkový
 - 100gramůMandle
 - 150gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
 - 1špetkaVanilka mletá
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 120gramůDžem jahodový
 
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 - Poleva
- 150gramůCukr moučkový
 - 1kusVaječný bílek slepičí
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 20gramůČokoláda hořká
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 2Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.
 - 3Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.