Jednoduchý recept

Mandlové řezy s mramorovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36011

Ingredience

140 g Cukr moučkový
120 g Džem jahodový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
150 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Máslo čerstvé
6 ks Vaječný bílek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Poleva
1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
1 ks Vaječný bílek slepičí
20 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 583kJ
24% Sacharidy 87 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 79 mg
21% Bílkoviny 12 g

Mandlové řezy s mramorovou polevou postup přípravy receptu:

1

Rozmícháme máslo, přidáme prosátý cukr a utřeme do hladka. Vmícháme kypřicí prášek, strouhané mandle, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, ve středně vyhřáté troubě upečeme do zlatova. V polovině překrojíme, spojíme džemem, povrch potřeme mramorovou polevou a nakrájíme na řezy.

3

Poleva: důkladně, dohladka promícháme cukr, bílek a citronovou šťávu. Rozetřeme na upečené těsto, pokapeme rozpuštěnou čokoládou a vidličkou rychle mřížkujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept