Krupičník z Valašska

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.
  • 2
    Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.