Telecí maso na přírodní způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na přírodní způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36044 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Koření Steak 7 pepřů |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Petržel kudrnka |
40 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
1200 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 476,3mg |
---|---|
Cholesterol | 168,7mg |
Draslík | 772,0mg |
Vláknina | 475,0mg |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí maso na přírodní způsob postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na slabé plátky, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme do něj telecí plátky a po obou stranách osmažíme. Těsně před dokončením přidáme k řízkům máslo pro lepší chuť. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. |