Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36058

Ingredience

1 ks Cibule
30 g Droždí
500 g Jáhly - loupané proso
1 kávová lžička Majoránka
1 l Mléko plnotučné
50 g Mouka polohrubá
120 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
0,5 l Voda pitná
400 g Zelí kysané
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 972 kcal
Kilojoule 4 067kJ
23% Sacharidy 82 g
73% Tuky 55 g
25% Sodík 502 mg
68% Bílkoviny 38 g

Jáhlové pirohy s masem postup přípravy receptu:

1

Jáhly spaříme 2x vařící vodou, dáme je do hrnce, zalijeme je 1 litrem mléka a pomalu je uvaříme na kaši. Vaříme je přibližně 35–45 minut. Propasírujeme hotovou kaši do mísy a necháme vychladnout.

2

Do kaše přidáme 5 žloutků, rozpuštěné vlahé máslo, kvasnice rozpuštěné v 0,5 dl vody. Přidáme mouku a zlehka zamícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků. Těsto propracujeme (jako na koláče), mělo by být vláčné, polotuhé. Těsto zakryjeme a necháme v teple vykynout.

3

Připravíme si nádivku. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v rendlíku na rozpáleném oleji (asi 3 lžíce) ji zpěníme dozlatova. Přidáme mleté maso, podle chuti až 1,5 lžičky soli, rozetřený česnek, pepř, majoránku, promícháme a dusíme přibližně 10–15 minut. Pak maso necháme vychladnout.

4

Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme placku a větší formičkou o průměru asi 10 cm vykrojíme pirohy. Na střed dáme lžíci masové nádivky, přehneme a okraje stlačíme.

5

Pirohy poklademe na olejem (2 lžíce) vymaštěný plech a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme do zlatohněda přibližně 20–30 minut při 220 °C.

6

Podáváme horké s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept