Jednoduchý recept

Ďas mořský s okrou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36059

Ingredience

0,3 kávová lžička Anýz celý
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 kávová lžička Garam masala
1,5 dl Kokosové mléko
750 g Mořský ďas
250 g Okra - Ibišek jedlý
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 208kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 13 g
7% Sodík 138 mg
53% Bílkoviny 30 g

Ďas mořský s okrou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme citronovou šťávu, kůru, roztlučený anýz, sůl a pepř. Přidáme pokrájené rybí maso bez kosti a kůže a vše promícháme. Necháme marinovat hodinu.

2

V hrnci s vařící vodou povaříme okru 5 minut. Scedíme ji a pokrájíme na plátky.

3

Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme rybu s marinádou a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku kokosové mléko a garam masalu a povaříme 10 minut.

4

Podáváme horké.

Poznámka

Kůra z jednoho citronu. Podáváme ozdobené koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept