Recept

Bramborový koláč se špenátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 36060

Ingredience

500 g Brambory
1 špetka Cukr krupice
15 g Droždí
500 g Mouka pšeničná celozrnná
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rajčata
250 g Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí
1,3 l Voda pitná
250 g Zakysaná smetana
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
21% Sacharidy 76 g
33% Tuky 25 g
14% Sodík 278 mg
33% Bílkoviny 18 g

Bramborový koláč se špenátem postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme 250 ml vody, 4 polévkové lžíce oleje, špetku soli, cukr a mouku a rozdrobené droždí. Vše zpracujeme do těsta a necháme kynout na teplém místě.

2

Brambory oloupeme a uvaříme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát nasekáme na kousky. Vejce smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.

3

Nyní rozválíme těsto a dáme na tukem vymaštěný plech.

4

Brambory nakrájené na kostičky smícháme se špenátem a rovnoměrně rozložíme na koláč. To vše obložíme rajčaty a zalijeme smetanovo-vaječným krémem.

5

Nyní už jen stačí dát do trouby a 35 minut péci na 225 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept