Uzená polévka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená polévka s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36065 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Pórek |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1200 ml | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 120,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 72,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená polévka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Uzený vývar přivedeme k varu, podle potřeby osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na menší kostičky a přisypeme do vývaru. Povaříme několik minut. V hrnku rozkvedláme vejce a za stálého míchání pomalu vlijeme do polévky, povaříme a odstavíme. |
2 | V pánvi na másle osmahneme kostičky chleba a pórek nakrájený na tenké plátky. |
3 | Polévku nalijeme do talířů a posypeme chlebem s pórkem. Ještě horkou podáváme. |