Telecí řízky se sardelkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se sardelkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36067 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 dl | Olej rostlinný |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Sardelová pasta |
200 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 497,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Petržel kořen, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí řízky se sardelkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso uvaříme spolu s kořenovou zeleninou doměkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, které potřeme sardelovou pastou. Z mouky, soli, mléka a vajec umícháme hladkou neskapávající omáčku, do které plátky namáčíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran. |