Recept

Telecí maso s polskou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36071

Ingredience

6 g Kmín drcený
100 g Máslo čerstvé
8 g Sůl
1000 g Telecí kýta
20 g Tuk
Na nádivku
100 g Kopr čerstvý
50 ml Mléko polotučné
3 g Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
2 ks Rohlíky bílé
40 g Strouhanka
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 378 kcal
Kilojoule 1 582kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
41% Sodík 824 mg
54% Bílkoviny 30 g

Telecí maso s polskou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. V míse ušleháme máslo se žloutky, přidáme nasekaný kopr a namočené rohlíky, sůl, pepř, muškátový oříšek, bílky a strouhanku. Všechno důkladně promícháme.

2

Vzniklou nádivkou naplníme kapsu, kterou vytvoříme naříznutím ostrým nožem v telecí kýtě. Otvor zašijeme nebo spojíme jehlami a maso vložíme do tukem vymazaného pekáče. Pořádně osolíme, okmínujeme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na hodinu. Podléváme rozpuštěným máslem, postupně vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept