Recept

Valašské domácí klobásky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 765 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 720 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36082

Ingredience

50 g Cukr krupice
0,5 kg Hovězí maso přední
50 g Kmín drcený
80 g Majoránka
40 g Paprika mletá pálivá
80 g Paprika mletá sladká
100 g Pepř černý mletý
100 g Sůl
3,5 kg Vepřová plec
1,5 kg Vepřový bok
150 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

96% Kalorie 1,885 kcal
Kilojoule 7 886kJ
8% Sacharidy 30 g
210% Tuky 158 g
211% Sodík 4 g
157% Bílkoviny 89 g

Valašské domácí klobásky postup přípravy receptu:

1

3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.

2

Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).

Poznámka

http://www.udirny.cz/obsah-uzeni/ — vše o domácím uzení http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/40-veprova-streva-na-klobasy-svazek-25-m.html

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept