Valašské domácí klobásky

765 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1885 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
158 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    3,5 kg vepřového libového masa z plecka, 1,5 kg bůčku, 0,5 kg hovězího předního masa (např. z krku) omyjeme. Bůček pomeleme na masovém strojku a dáme do velké mísy. Maso z plecka a hovězí maso pokrájíme na malé kousky. K masu přimícháme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, papriku sladkou, papriku pálivou a rozetřený nebo prolisovaný česnek. Přidáme cukr a velmi dobře rukama prohněteme. Maso zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.
  • 2
    Druhý den je naplníme do promytých tenkých vepřových střev a pomalu udíme podle návodu od 5 do 12 hodin (viz poznámka).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.