Recept

Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36086

Ingredience

400 g Brambory
1 kávová lžička Majoránka
50 g Mouka pšeničná hrubá
3 ks Rohlíky bílé
100 g Slanina vepřová
2,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
3 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 436kJ
19% Sacharidy 70 g
69% Tuky 52 g
46% Sodík 911 mg
36% Bílkoviny 20 g

Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Den dopředu omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce v 1 litru vody. Pak je slijeme.

2

Druhý den brambory oloupeme, nastrouháme a dáme je do mísy. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Uzené vařené maso pokrájíme též na malé kostičky. Slaninu pokrájenou na kostičky v pánvi rozpečeme. Maso a rohlíky přidáme do mísy k bramborám. Ještě přidáme sůl (1 lžičku), vejce, hrubou mouku, majoránku, prolisovaný česnek a vše dobře propracujeme.

3

Těsto dáme na pomoučený vál a utvoříme z těsta 2 válečky. Zabalíme je do čistého plátna (nebo utěrky) a převážeme nití.

4

Ve větším širším hrnci uvaříme 3,5–4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu pod pokličkou 20 minut.

5

Mezitím si očistíme šalotky, pokrájíme je nadrobno a v pánvi na rozpáleném sádle šalotku osmažíme dozlatova.

6

Uvařené knedlíky rozbalíme, pokrájíme na plátky, polijeme osmaženou šalotkou se sádlem a podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí kysané zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept