Jednoduchý recept

Dušený kel na špeku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36089

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Chléb samožitný
1 ks Cibule
2 kávová lžička Cukr moučkový
1 kg Kapusta hlávková
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
0,5 dl Voda pitná
100 g Špek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 797kJ
23% Sacharidy 83 g
76% Tuky 57 g
20% Sodík 400 mg
34% Bílkoviny 19 g

Dušený kel na špeku postup přípravy receptu:

1

Omytou kapustu - nářečově "kel" pokrájíme na nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Špek (vysoká slanina) pokrájíme na kostičky. Uzené vařené maso nakrájíme na větší kostky.

2

V pánvi rozpustíme špek. Když se začne smažit, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Pak přidáme kel, sůl podle chuti, cukr, ocet, vodu, bobkový list, nové koření a pepř. Promícháme a pod pokličkou pomalu dusíme asi 8-10 minut.

3

V pánvi na 1 lžíci sádla a 1 lžíci hladké mouky a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme ke kelu a krátce povaříme.

4

Kel - kapustu podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept