Jednoduchý recept

Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36094

Ingredience

3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
10 ks Pepřový list
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
600 g Vepřová krkovička
8 ks Česnek
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 052kJ
5% Sacharidy 16 g
50% Tuky 37 g
4% Sodík 86 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vepřové kostičky s paprikou tří barev a žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté, osušené a naklepané vepřové maso nakrájíme na menší kostky. Tyto kostky zlehka obalíme ve škrobové moučce Solamyl. Žamiony očistíme, oloupeme a rozdělíme. Větší žampiony rozkrojíme na čtvrtky, menší na půlky. Vyprané, zrníček zbavené papriky nakrájíme také na menší kousky.

2

Nejprve prudce osmažíme ve woku kostky masa. Osmažené maso odložíme stranou pánve a potom prudce osmažíme papriku a žampiony. Smažíme tak dlouho, dokud se nezbavíme štávy, kterou pustí žampiony. Potom i tuto směs dáme stranou pánve.

3

Jako další budeme smažit česnek ve slupce, který mírně rozmáčkneme, aby měla směs správné aroma, přidáme maso, papriky, žampiony a ochutíme omáčkou hoisin a pastou sambal oelek. Ještě chvíli smažíme, můžeme trošku podlít vodou, chceme-li vytvořit šťávu.

4

Do hotové směsi můžeme až nakonec přimíchat na nudličky pokrájené listy pepřovníku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept