Tříbarevná terina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tříbarevná terina
Tříbarevná terina
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36107 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
375 g | Brokolice |
375 g | Mrkev kořen |
10 ml | Olej slunečnicový |
15 g | Pepř bílý |
30 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
25 g | Zázvor celý |
375 g | Celer bulvový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 418,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor celý, Celer bulvový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tříbarevná terina postup přípravy receptu:
1 | Hrubě nastrouhanou mrkev a zázvor vaříme ve slané vodě až skoro doměkka (10–15 minut). Nastrouhaný celer vaříme ve slané vodě (8–10 minut) doměkka. |
2 | Růžičky brokolice vaříme 4 minuty ve slané vodě skoro doměkka. |
3 | Každý druh zeleniny zvlášť procedíme a opláchneme ve studené vodě. Formu na terinu lehce potřeme olejem. |
4 | Rozmixujeme brokolici s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Směs nalijeme do formy a uhladíme povrch. Rozmixujeme celer s 1 vejcem, solí a pepřem dohladka. Nalijeme na brokolicovou vrstvu a uhladíme povrch. |
5 | Rozmixujeme mrkev, zázvor, 1 vejce, sůl a pepř v mixéru dohladka. Nalijeme na celerovou vrstvu a uhladíme povrch. |
6 | Alobal potřeme olejem a formu přikryjeme. Formu vložíme do pekáče a zalijeme do poloviny vodou. Pečeme 1 hodinu v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. |
7 | Formu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Důkladně vychladíme v chladničce, pak vyklopíme a nakrájíme. |