Jednoduchý recept

Židlochovický biftek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36115

Ingredience

4 ks Bobkový list
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
200 g Hříbky čerstvé
8 ks Jalovec
800 g Jelení kýta
2 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
0,5 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
2 špetka Sůl mořská
1 dl Voda pitná
1,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 048kJ
10% Sacharidy 35 g
41% Tuky 31 g
79% Sodík 2 g
124% Bílkoviny 70 g

Židlochovický biftek postup přípravy receptu:

1

Hříbky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké hranolky.

2

Jelení kýtu odblaníme, omyjeme a přes vlákno nakrájíme zešikma plátky (krátké vlákno masa). Každý plátek prošpikujeme slaninou, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme černým a citronovým pepřem, posypeme roztlučeným jalovcem a dáme do chladničky na 3-4 hodiny odležet.

3

V pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v mouce a zprudka z každé strany restujeme dozlatova. Měkké maso vyjmeme a na ten samý omastek dáme hříbky, krátce je orestujeme, přidáme kečup, červené víno, bobkové listy, máslo a lžičku citronové šťávy. Promícháme, přilijeme necelé 1 dl vody a krátce, asi 2 minuty vše povaříme.

4

Rajčata spaříme horkou vodou, rozpůlíme je a dáme do malé pánvičky. Pokapeme je olivovým olejem, každou půlku rajčete ochutíme malou špetkou soli, cukru a bílým pepřem. Pod pokličkou je ohřejeme.

5

Na talíře dáme jelení biftek, přelijeme šťávou, okolo masa položíme plátky hříbků, na maso dáme bobkový list, na který ozdobně položíme 1/2 rajčete a podáváme.

Poznámka

Příloha podle chuti: hranolky, krokety, opékané brambory nebo dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept