Jednoduchý recept

Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36119

Ingredience

1 kávová lžička Cukr palmový
500 g Jehněčí maso
1 ks Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koření pěti vůní
1 kávová lžička Ocet rýžový
4 polévková lžíce Olej rostlinný
4 polévková lžíce Omáčka Hoisin
300 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
4% Sacharidy 16 g
29% Tuky 22 g
6% Sodík 125 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jehněčí maso pěti vůní se šalotkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Maso vložíme do omáčky hoisin. Šalotku omyjeme, očistíme a podélně nakrájíme.

2

Na 2 lžících rozehřátého oleje nejprve osmažíme šalotku, kterou posypeme kořením pěti vůní. Potom osmaženou šalotku vyndáme ven z pánve.

3

Jako další osmažíme na zbylém oleji jehněčí maso. Nejdříve na olej nasypeme zkaramelizovat palmový cukr, potom přidáme maso a krátce osmahneme. Nakonec do směsi vrátíme zpět osmaženou šalotku, okyselíme rýžovým octem a přisypeme drobně nakrájený koriandr. Ještě krátce prohřejeme. Směs musí mít výbornou sladkokyselou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept