Labna z řeckého jogurtu

10 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Řecký jogurt v míse osolíme a dobře rozmícháme. Vložíme do čistého plátěného nebo gázového šátku. Cípy svážeme k sobě a obtočíme provázkem, aby vznikl raneček.
  • 2
    Raneček s jogurtem zavěsíme nad mísu a nejméně 12 hodin necháme zvolna odkapávat syrovátku.
  • 3
    Labnu vyjmeme z ranečku a vytvarujeme do bochánku.
  • 4
    Před podáváním posypeme nasekanými bylinkami a můžeme doplnit opečenými chlebovými plackami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.